препоръчани: HTML5 games | рецепти за всеки | монтана | новини | oнлайн радио | плетене | igri | Play free online games | jeux gratuits

Клюки за известните

Клюки за известните

Най - новото

Напоследък облеклото се разнообрази с по-честото заместване на тъканите с плетива. Ръчното плетене предлага...
Водещ на събитието е неподражаемият Ненчо Балабанов, който ще открие вечерта с чувство за хумор и новите си...
„М Стана ясно, че освен босненският бохем Дино Мерлин, който ще ни зашемети още първата вечер на събитието...
Последни новини arrow Клюки България arrow Синът на Илия Аргиров го наследи и в пеенето, и в риболова
Синът на Илия Аргиров го наследи и в пеенето, и в риболова
13.02.2011
Дими Аргиров - рибарНе само любовта към музиката, а и страстта към риболова е наследил синът на фолклорната легенда Илия Аргиров – Димитър, от баща си. Вече 2 десетилетия той живее и работи в Италия, но остава верен както на фолклора и хеви метъла, така и на въдиците.
„В Италия за мен риболова не е само хоби, но и начин да се държа във форма. Практикувам един не много разспространен тип риболов - високопланински на пъстърва, свързан с катерене. Местата са приказни, безлюдни и природата е девствена. Ходя далеч от големите реки, по малките потоци и притоци, където е спокойно и плашливата и срамежлива пъстърва се чувства най- сигурна. Пъстървата е уникално животно. Освен че е много красива , тя е и много силна и пъргава. Може да прави скокове до 3-4 метра и изкачва водопади високи до 15-20 метра. Виждал съм лично подобни изпълнения. Но от друга страна е много лакома. Налита на всичко, което пада във водата и ако не те забележи се хваща винаги, здраво налапала стръвта. Ако в едно вирче на съвсем малък поток има дори една пъстърва, тя винаги мигновенно се втурва при падането на стръвта във водата.
Намирал сам какво ли не в стомах на пъстърва... доти и малка мишка. За мен е голямо предизвикателство този спорт. Имал съм случаи - изкачвам се някъде, откъдето нямам представа как се слиза и връщането много пъти е било свързано с връзване на въжета. А ако нямам въже, дълго обикалям, за да намеря мястото, където съм оставил колата. Много от потоците са врязани в скалите в малки каньони и е много опасно, ако през лятото завали пороен дъжд внезапно”, разказва интересни случки от риболовния си живот Дими Аргиров . Веднъж се разминал на косъм от тежък инцидент. „Тъкмо се качих на по-висока скала, и потока отнесе под мен всичко, влачейки дървета и камъни. Практикувал сам много видове риболов, но от както се запознах с шарената царица на планинските потоци и реки, не мисля за друг”, допълва първият вокал на група „Епизод”.
Страстта му към риболова не страда от строгите италиански правила, въведени за това забавлевие. Допустимо е да се ловят 5 риби на ден и то над 22 или 25 сантиметра дължина, в зависимост от провинцията. Според него е жалко, че в България, където има много повече красиви реки и потоци, в които има условия да вирее пъстървата, тя навсякъде е безобразно унищожена.
„Докато хората не спрат да гледат на рибата като на храна, положението няма да се оправи. А зад това има много други проблеми, за които не ми се говори сега. В началото си носех по някоя пъстърва в къщи за тигана, но вече ги пускам всичките. Снимам ги и ги пускам. С изключение на такива, които при откачане на куката получават наранявания и в последствие умират. Както и на трофейните ексземпляри – рекордът ми е 40 сантиметра Балканка, като все още съм в търсене на 50 сантиметровата”, не крие смелите си амбиции музикантът, който преди дни събра очите на рокаджии и фенове на автентичния фолклор с първото за страната ни парче в стил фолклорен метъл – „Горо ле, горо, зелена”.
Коментари
Добавяне на нов Търсене
+/-
Коментирай
Име:
Email:
 
Заглавие:
 
:D:):(:0:shock::confused:8):lol::x:P:oops::cry:
:evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:
 
Моля въведете антиспам кода от картинката.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."