препоръчани: HTML5 games | рецепти за всеки | монтана | новини | oнлайн радио | плетене | igri | Play free online games | jeux gratuits

Клюки за известните

Клюки за известните

Най - новото

С всеки изминал ден организаторите на Евровизия 2020 открехват все повече вратата към тазгодишното...

Напоследък облеклото се разнообрази с по-честото заместване на тъканите с плетива. Ръчното плетене предлага...
На 21-ви октомври в Sofia Live Club, Певицата е емблематична във фламенко жанра и неповторима в изпълненията си на...

Партньори

m.lolygames.com

24hairnow.com

Плетивото
23.05.2016

Ръчно плетивоНапоследък облеклото се разнообрази с по-честото заместване на тъканите с плетива. Ръчното плетене предлага неизчерпаеми възможности за такова разнообразие. Плете се всекидневно и спортно облекло, плетат се вечерни рокли, костюми, бебешко и детско облекло и най-разнообразно облекло за домашния бит. С плетиво се комбинира и украсява облеклото, изработено от плат. Отделно изплетени ръкави, платки, пластрони, яки, маншети, жаба, коланчета и други детайли и гарнитури са хубава украса за облеклото от тъкан. Изплетена бяла дантелена блузка към костюм или якичка на ученическа униформа прави облеклото елегантно, а освен това е лесно да ги има всеки.
Ръчното плетене дава възможност красивото в облеклото да достигне до всички, да проникне и всред децата. Този вид ръкоделие се улеснява и с излизането на пазара на все нови и евтини изкуствени прежди. Достатъчно е желанието и малко уроци по плетене , за да се научи всеки да плете. Преди това обаче са необходими елементарни познания за материалите, с които се плете - различните конци и прежди, за техния произход, качества и особености. Това е необходимо за правилното им багрене, за чистенето, прането и гладенето на изплетените предмети.
Ръчното плетене е увлекателно и полезно занимание. То развива ръ-цете и очите, спомага за възпитаване на художествен вкус, приучва към акуратност, практичност, икономия и уважаване на чуждия труд.
Плетенето е много старо изкуство. То е едно от най-популярните и най- лесните ръкоделия, когато в началото търпеливо се преодолеят неголе¬мите трудности.

Ако искате да се научите да плетете посетете:  easyknitting.net

Коментари
Добавяне на нов Търсене
+/-
Коментирай
Име:
Email:
 
Заглавие:
 
:D:):(:0:shock::confused:8):lol::x:P:oops::cry:
:evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:
 
Моля въведете антиспам кода от картинката.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."