препоръчани: HTML5 games | рецепти за всеки | монтана | новини | oнлайн радио | плетене | igri | Play free online games | jeux gratuits

Клюки за известните

Клюки за известните

Най - новото

Банско се вълнува, вълнуваме се и ние, меломаните и поклонниците на качественото забавление. Новината от...

Българският представител на Евровизия 2020 Виктория Георгиева - VICTORIA е сред първите изпълнители,...

Цветелина и екипът на „Агро ТВ", заснеха поредната песен от фолклорния албум на певицата...

Партньори

m.lolygames.com

24hairnow.com

Последни новини arrow Lifestyle arrow Обонянието на жените се лъже по трудно от мъжкото
Обонянието на жените се лъже по трудно от мъжкото
10.04.2009
УханияПрекрасната половина на човечеството е надарена с по-селективно обоняние от силната. По тази причина да измамиш една жена чрез смесване на аромати е много по-трудно от колкото мъжа. Слабият пол възприема естествената миризма на тялото по-фино, тъй като в нея има заключена биологична информация, която помага за избирането на подходящ партньор, смята невробиолога Чарлз Високи от намиращия се във Филаделфия център, занимаващ се с изследвания на чувствата възникващи под влиянието на химически въздействия. Резултатите от последните му изследвания са публикувани в списание “Миризми и аромати”.
Високи със своите колеги провежда прост експеримент с хора от двата пола. Те били помолени да определят интензивността на потни проби взети от мъже и жени. Според участниците в експеримента пробите имали почти еднакво силен аромат. Когато учените ги смесват с аромати от изкуствен произход резултатите се променят. От 32 изкуствени аромата 19 скриват миризмата на пот когато “душещите” били мъже. Обонянието на жените успели да “излъжат само два аромата”.
“Нашето проучване показва, че човешката пот съдържа информация която е от съществено значение за слабия пол. Това обяснява защото е толкова трудно да се блокира миризмата на пот за жените” – отбелязва невробиолога.
Учените са направили и други любопитни изводи. Миризмата на женската пот е толкова силна колкото на мъжете, но тя по-лесно се потиска. От гледна точка на участниците около 19% от ароматите успели да потиснат мъжката пот, а женската повече от 50%
Коментари
Добавяне на нов Търсене
+/-
Коментирай
Име:
Email:
 
Заглавие:
 
:D:):(:0:shock::confused:8):lol::x:P:oops::cry:
:evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:
 
Моля въведете антиспам кода от картинката.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."