препоръчани: HTML5 games | рецепти за всеки | монтана | новини | oнлайн радио | плетене | igri | Play free online games | jeux gratuits

Клюки за известните

Клюки за известните

Най - новото


На 25 август те заедно ще се качат на сцената на Античния театър в Пловдив. Божидар ще изпълни любимата...

Цветелина и екипът на „Агро ТВ", заснеха поредната песен от фолклорния албум на певицата...

С всеки изминал ден организаторите на Евровизия 2020 открехват все повече вратата към тазгодишното...

Приятели

Cooking games

24hairnow.com

Последни новини arrow Клюки България arrow Синът на Илия Аргиров го наследи и в пеенето, и в риболова
Синът на Илия Аргиров го наследи и в пеенето, и в риболова
13.02.2011
Дими Аргиров - рибарНе само любовта към музиката, а и страстта към риболова е наследил синът на фолклорната легенда Илия Аргиров – Димитър, от баща си. Вече 2 десетилетия той живее и работи в Италия, но остава верен както на фолклора и хеви метъла, така и на въдиците.
„В Италия за мен риболова не е само хоби, но и начин да се държа във форма. Практикувам един не много разспространен тип риболов - високопланински на пъстърва, свързан с катерене. Местата са приказни, безлюдни и природата е девствена. Ходя далеч от големите реки, по малките потоци и притоци, където е спокойно и плашливата и срамежлива пъстърва се чувства най- сигурна. Пъстървата е уникално животно. Освен че е много красива , тя е и много силна и пъргава. Може да прави скокове до 3-4 метра и изкачва водопади високи до 15-20 метра. Виждал съм лично подобни изпълнения. Но от друга страна е много лакома. Налита на всичко, което пада във водата и ако не те забележи се хваща винаги, здраво налапала стръвта. Ако в едно вирче на съвсем малък поток има дори една пъстърва, тя винаги мигновенно се втурва при падането на стръвта във водата.
Намирал сам какво ли не в стомах на пъстърва... доти и малка мишка. За мен е голямо предизвикателство този спорт. Имал съм случаи - изкачвам се някъде, откъдето нямам представа как се слиза и връщането много пъти е било свързано с връзване на въжета. А ако нямам въже, дълго обикалям, за да намеря мястото, където съм оставил колата. Много от потоците са врязани в скалите в малки каньони и е много опасно, ако през лятото завали пороен дъжд внезапно”, разказва интересни случки от риболовния си живот Дими Аргиров . Веднъж се разминал на косъм от тежък инцидент. „Тъкмо се качих на по-висока скала, и потока отнесе под мен всичко, влачейки дървета и камъни. Практикувал сам много видове риболов, но от както се запознах с шарената царица на планинските потоци и реки, не мисля за друг”, допълва първият вокал на група „Епизод”.
Страстта му към риболова не страда от строгите италиански правила, въведени за това забавлевие. Допустимо е да се ловят 5 риби на ден и то над 22 или 25 сантиметра дължина, в зависимост от провинцията. Според него е жалко, че в България, където има много повече красиви реки и потоци, в които има условия да вирее пъстървата, тя навсякъде е безобразно унищожена.
„Докато хората не спрат да гледат на рибата като на храна, положението няма да се оправи. А зад това има много други проблеми, за които не ми се говори сега. В началото си носех по някоя пъстърва в къщи за тигана, но вече ги пускам всичките. Снимам ги и ги пускам. С изключение на такива, които при откачане на куката получават наранявания и в последствие умират. Както и на трофейните ексземпляри – рекордът ми е 40 сантиметра Балканка, като все още съм в търсене на 50 сантиметровата”, не крие смелите си амбиции музикантът, който преди дни събра очите на рокаджии и фенове на автентичния фолклор с първото за страната ни парче в стил фолклорен метъл – „Горо ле, горо, зелена”.
Коментари
Добавяне на нов Търсене
+/-
Коментирай
Име:
Email:
 
Заглавие:
 
:D:):(:0:shock::confused:8):lol::x:P:oops::cry:
:evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:
 
Моля въведете антиспам кода от картинката.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."