препоръчани: HTML5 games | рецепти за всеки | монтана | новини | oнлайн радио | плетене | igri | Play free online games | jeux gratuits

Клюки за известните

Клюки за известните

Най - новото

Цветелина и екипът на „Агро ТВ", заснеха поредната песен от фолклорния албум на певицата...

На 21-ви октомври в Sofia Live Club, Певицата е емблематична във фламенко жанра и неповторима в изпълненията си на...
Преди легендата на балканската музика да се появи пред препълнения площад на сцената се изявиха местни...

Приятели

Cooking games

24hairnow.com

Последни новини arrow Клюки България arrow Цветелина изкачи връх Вихрен
Цветелина изкачи връх Вихрен
13.10.2011
Цветелина покори връх ВихренМежду есенните събори, на които Цветелина е предпочитан изпълнител и предизборните концерти певицата, която наскоро изненада своите почитатели с поетичната си дарба, като издаде първата си книга “Фабрика за мечтатели”, успя да изкачи връх Вихрен в Пирин планина. Така тя изпълни посмъртно едно от най-големите желания на баща си.
- Баща ми много обичаше да обикаля балканите. Беше от десетте планински първенци и е покорил всички върхове в България, както и някои от съседните държави. Често ме канеше да отида с него, но все не намирах време... Независимо, че вече го няма успя да ме заведе там.
Точно преди да почине, като че ли е предчувствал, казал на наша братовчедка, че като си отиде от този свят иска да го кремират и да разпръснат праха му на три места. В родното му село, в морето и на връх Вихрен. Това са местата, които са били най-значими за него. С брат ми Добромир се заехме с тази мисия и изпълнихме желанието му. Връх Вихрен го оставихме накрая. С този поход, като че ли ни даде още един урок. Този да преодолееш себе си. Само, който не е изкачвал подобни върхове, не знае за какво става въпрос.
Беше ми интересно да минем по неговите стъпки, да разбера начина му на живот и какво го е вълнувало. Слава Богу бе предал на брат ми голяма част от знанията си за балкана и той го замести достойно. Двамата вече бяха покорявали върхове заедно.
Преди да тръгнем Добромир ми прати списък с пълната екипировка и нужните неща за похода. Стори ми се доста странно защо е необходимо всичко това, все едно, че ще ходим на Еверест, но го изпълних, защото съм се научила, като не знам нещо и не разбирам да се вслушвам в опита на другите. Доста по-лесно е и не губиш време. И така дойде момента, в който с пълна “бойна” екипировка тръгнахме към Пирин - аз, брат ми и негови близки приятели, които от години живеят в Англия.
Станахме сутринта и потеглихме с бодра стъпка. Беше наистина вълнуващо. Балкана не ти се дава обаче толкова лесно. Може да ти предложи всякакви изпитания. Слънце, дъжд, вятър. За един час сезоните могат да се сменят няколко пъти. Там трябва да разчиташ само на себе си и да забравиш всичките си прищевки, на които те е научила цивилизацията. Разбрах защо е бил необходим и списъка с екипировката. Не съжалих и за миг, че съм го спазила стриктно. Това е един друг свят, в който ако не си подготвен може да бъде много опасен, но ако издържиш си тръгваш по-голям от там. Изкачихме Вихрен с много дух и хъс. Беше уникално преживяване. Горе имах усещането, че съм преодоляла нещо много голямо в мен самата. Изпълнихме мисията, за която бяхме отишли и си слязохме удовлетворени, разказа развълнувано певицата.
С този поход Цветелина доказа, че може да изкачва не само музикални върхове. Пожелаваме й да покори и всички творчески върхове, които й предстоят както в музиката, така и в поезията, през идните години.
Коментари
Добавяне на нов Търсене
+/-
Коментирай
Име:
Email:
 
Заглавие:
 
:D:):(:0:shock::confused:8):lol::x:P:oops::cry:
:evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:
 
Моля въведете антиспам кода от картинката.
Смешни картинки  - http://xn--e1agkfr8b.com   |12.01.2012 16:01:24
Еми ще катери момичето, трябва движение да
се създава иначе ще и се лепне целулита ;)

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."