препоръчани: HTML5 games | рецепти за всеки | монтана | новини | oнлайн радио | плетене | igri | Play free online games | jeux gratuits

Клюки за известните

Клюки за известните

Най - новото

Банско се вълнува, вълнуваме се и ние, меломаните и поклонниците на качественото забавление. Новината от...

С всеки изминал ден организаторите на Евровизия 2020 открехват все повече вратата към тазгодишното...

Цветелина и екипът на „Агро ТВ", заснеха поредната песен от фолклорния албум на певицата...

Приятели

Cooking games

24hairnow.com

Последни новини arrow Клюки България arrow Как Пижо и Пенда изгониха зимата
Как Пижо и Пенда изгониха зимата
02.03.2012
Как Пижо и Пенда изгониха зимата. ЖАР ТеатърСтудио 5 отваря приказни врати за Жар театър и тяхната нова и различна приказка, която като чародейка ще ни омая и въвлече в историята си – и то точно навреме за края на лютата зима! Увлекателно и изпълнено с неочаквани обрати приключение в света на българския фолклор където Слънцето и Зимата се борят за надмощие подпомагани от надарените с магическа сила бял и черен козел, месеците Голям и Малък Сечко, Баба Марта едно смело врабче и разбира се децата от мартеничките – Пижо и Пенда.
За да удължи престоя си на земята Зимата открадва магическия бял козел на Слънцето. Слънцето се разболява от мъка и това довежда до пълно объркване на календара. На всякъде по земята вилнеят хали и студ, цветята измръзват. Голям и Малък Сечко безчинстват по пътищата, стъпкват цветовете на дърветата и нападат беззащитните селяни. Баба Марта спи дълбоко и изобщо не подозира какво става. За да се избавят от това зло, хората извикват на помощ Пижо и Пенда – доброто и смело момче и умното, красиво момиче от мартеничките, които винаги са готови да се притекат на помощ. Така и става. Пижо и Пенда разбуждат заспалата Баба Марта, качват се в небесния дворец на Слънцето, освобождават Белия козел от владенията на Зимата. Сечковците и Зимата преследват Пижо и Пенда. В двубоя си със Зимата Пижо едва не загива, но в края на краищата белият козел е върнат на Слънцето и хармонията в природата и календара е възстановена.
В този забавен и динамичен спектакъл с увлекателна фабула, силен драматичен заряд и много хумор, децата ще научат колко е важно да не се огъваш пред трудностите и да си готов да помогнеш на другите.
Използват се средства на етно-пантомимата, кукления театър и словото. Костюмите и сценографията са ръчно изработени в духа на българските фолклорни традиции.
Режисьор: Елена Пап
Автори: Елена Пап, Пламен Георгиев
Участват: Пламен Георгиев, Данчо Колев, Елена Пап, Диана Иванова и доброволците по програмата „Младежта в действие“ на Европейската Комисия: Барбара Симани (Унгария), Леонард Кортана (Франция), Мойца Майър (Словения) и Оана Тамаш (Румъния)
ТТП: Небойша Китанович (Сърбия), Мишел Томпсън (Ирландия)
Коментари
Добавяне на нов Търсене
+/-
Коментирай
Име:
Email:
 
Заглавие:
 
:D:):(:0:shock::confused:8):lol::x:P:oops::cry:
:evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:
 
Моля въведете антиспам кода от картинката.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."