препоръчани: HTML5 games | рецепти за всеки | монтана | новини | oнлайн радио | плетене | igri | Play free online games | jeux gratuits

Клюки за известните

Клюки за известните

Най - новото

„През 2016 поканихме Александра да поеме вокалите в Mind Trips  и за наша радост, тя откликна положително и с...
„М Стана ясно, че освен босненският бохем Дино Мерлин, който ще ни зашемети още първата вечер на събитието...
Експозицията ще бъде открита от българския журналист Елена Йончева, която ще коментира кадри от конфликтни...

Приятели

Cooking games

24hairnow.com

Последни новини arrow Клюки България arrow Спектакъл "Огния" с премиера на 1 май
Спектакъл "Огния" с премиера на 1 май
13.03.2012
НестинариЦирк Балкански ще бъде домакин на официалната премиера на огнения спектакъл "Огния" на 1 май, съоби продуцентът на спектакъла и наследствен нестинар Иван Георгиев.
Предпремиерата в зала 2 на НДК събра повече зрителите от местата в зялата и се наложи да се търси по-голяма зала за премиерата, в която ще има изненадващи допълнения от атракции, съчетани с нестинарството, театъра, акробатиката, модерните танци и много огнена хореография.
Един от най-модерните и нетрадиционни трупи у нас - Театърът на огъня и сенките “Fireter”, предизвика интереса на публиката със своите огнени инсталации, живи статуи и атрактивна хореография.
Особен интерес предизвика главният нестинар на България - Михаил Георгиев, който за първи път влиза в огън в закрита зала. Това го накара да си спомни разказите за баба му, която е била женена за българин от Беломорска Тракия, който не е разрешавал тя да играе в огъня. В деня на ритуала той я заключва в къщата в село Българе, което е световна столица на Нестинарството, и излиза с децата им. Бабата на Михаил чува звуците от площада, където вече се събират нестинарите, слага жар от камината на дървения под и започва да танцува, изпадайки в характерното състояние на огнените танцьори. Мъжът и вижда огъня, но докато стигне до къщата, тя вече е изгоряла. Тогава той напуска селото, с надеждата завинаги за откъсне своя род от опасния огън. Но така и не успява. Наследниците му - внуци и правнуци, и днес водят нестинарството в България.
Коментари
Добавяне на нов Търсене
+/-
Коментирай
Име:
Email:
 
Заглавие:
 
:D:):(:0:shock::confused:8):lol::x:P:oops::cry:
:evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:
 
Моля въведете антиспам кода от картинката.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."