препоръчани: HTML5 games | рецепти за всеки | монтана | новини | oнлайн радио | плетене | igri | Play free online games | jeux gratuits

Клюки за известните

Клюки за известните

Най - новото

Българският представител на Евровизия 2020 Виктория Георгиева - VICTORIA е сред първите изпълнители,...

Виктория Георгиева - VICTORIA представи днес своя коледен кавър - “Come Out And Play”. Новият клип...

Преди легендата на балканската музика да се появи пред препълнения площад на сцената се изявиха местни...

Приятели

Cooking games

24hairnow.com

Последни новини arrow Клюки България arrow Стефан Митров в скандал с Тони Димитрова
Стефан Митров в скандал с Тони Димитрова
08.08.2012

Стефан МитровОбръщам се към всички медии, защото в последно време се появиха какви ли не версии, относно случилото се между мен и въпросната изпълнителка, но за съжаление се чу само нейната позиция. Мисля, че е редно все пак, хората да чуят истината, такава каквато е тя в действителност и разберат как става подбора на песните за фестивала „Бургас и морето”.
Когато в последния момент, преди крайния срок се съгласих да представя песента – „В моите нощи” на композитора Ефтим Чакъров, за да участва той на въпросния фестивал, нито за миг не подозирах в каква ситуация ще се забъркам, макар и да знаех, че се прави нещо против регламента на фестивала.
В действителност, той е за нови, неиздавани и неизлъчвани песни, а тази се оказа написана още през 2006 г. и освен всичко останало, продадена на младата певица Вили Русева и излъчвана многократно в ефир. Ако имам вина за нещо е точно този факт, но отговорност за това носят авторите на песните, а не изпълнителите. Когато официално бяха обявени резултатите на селекционната комисия и се видя, че въпросната песен не е приета за фестивала, аз се обадих за да информирам автора й. Той ми обясни, че никак не е изненадан от това, защото Тони Димитрова още преди 10 дни му се е обадила, за да се пазари с него да и я продаде. Моят отговор беше, че аз също бих искал да закупя авторските права, но в крайна сметка, негово право е да реши на кого да ги продаде. Обясни ми също така, че въпреки нашата дългогодишна съвместна работа и коректност в професионалните ни отношения, той е склонен да даде песента на Тони Димитрова, за да може по този начин да си проправи път към бъдещо успешно участие на този фестивал, защото за 10 г. такова няма. Отговорът му ме потресе, защото до този момент съм имал коренно различно мнение за този човек, но така или иначе, той нямаше ясна позиция за това какво ще направи и въпросът остана висящ, поне за мен.
Няколко дни след това ми се обади Тони Димитрова, за да ме попита какво мисля да правя с песента и аз отново и потвърдих, че имам желание да я взема в репертоара си, но чакам решението на автора. Как са се развили нещата по-натам нямам никаква представа, тъй като още същата вечер, взех решение да прекратя всякаква съвместна работа с този композитор и го информирах за това със смс, в който дори му пожелах успех. Беше ми обидно и се почувсвах предаден за това, че получавам подобно отношение от някой, за когото съм имал мнение за коректен и уважаващ себе си достоен човек и професионалист. За мен до тук цялата тази история свърши и аз зачеркнах от съзнанието си Ефтим Чакъров и Тони Димитрова. Защото нещата са повече от ясни, че песента е елиминирана от фестивала, за да може да я откупи Тони Димитрова за себе си. Споделих всичко това на страницата си във Фейсбук, за да изкажа възмущението си от това какви хора участват в селектирането на песните за „Бургас и морето” и как ‘"професионално’’ стават нещата в България.
Единствените, които се поинтересуваха и написаха истината, такава каквато е бяха в-к „Шоу”. БТВ и предаването "ТАЗИ НЕДЕЛЯ’’ дълго и упорито настояваха за интервю с мен, за да разкажа историята, но след записа на интервюто не го излъчиха, защото нямаше как да оплюят фестивала, който трябваше да отразят 20 дни след това. Никого не съм наричал „крадец” и нямам никакви претенции за каквито и да било авторски права, а само за следното: Как така, Тони Димитрова в качеството си на селекционер и всички договори за конфеденциалност, които е подписала, си позволява 10 дни преди да се обявят резултатите да се обажда и да се пазари да закупи песен и да е сигурна, че тя няма да бъде допусната до участие. Мисля че и на всички вас отговора ви е напълно ясен и прозрачен. Всичко това и се видя на юбилейното 30-то издание на „Бургас и морето”.
Всички обичаме Бургас , но не и "неговите трудови хора’’, които организират този нагласен предварително форум. Жалко е, че същите тези хора го наричат ‘"единствения пристан за българската поп музика". Като един от изпълнителите, който през последните 12 години е донесъл най-много награди за българия от международни фестивали в цял свят, мога да си позволя да напиша всичко това.

С весел поздрав: Стефан Митро

Коментари
Добавяне на нов Търсене
+/-
Коментирай
Име:
Email:
 
Заглавие:
 
:D:):(:0:shock::confused:8):lol::x:P:oops::cry:
:evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:
 
Моля въведете антиспам кода от картинката.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."