препоръчани: HTML5 games | рецепти за всеки | монтана | новини | oнлайн радио | плетене | igri | Play free online games | jeux gratuits

Клюки за известните

Клюки за известните

Най - новото

Напоследък облеклото се разнообрази с по-честото заместване на тъканите с плетива. Ръчното плетене предлага...
„През 2016 поканихме Александра да поеме вокалите в Mind Trips  и за наша радост, тя откликна положително и с...

С всеки изминал ден организаторите на Евровизия 2020 открехват все повече вратата към тазгодишното...

Последни новини
Нов сензационен роман от авторката на бестселъра „Пепеляшките"
19.05.2016

kristina_ohlsson_pic.jpgИздателство „Ентусиаст" публикува втори роман от отличената с наградата „Stabilo" за „Най-добър криминален автор в Южна Швеция" Кристина Улсон. „Маргаритки" е умело написан трилър, който пленява със своя реалистичен, но зловещ сюжет и разтърсва с напълно неочаквания си край.

Втората книга от криминалната поредица на шведската писателка разкрива ужасяващата нишка на злото, която свързва три привидно нямащи нищо общо случая. Това е роман, в който жертвите на една трагедия злоупотребяват с жертвите на друга, а нежното полско цвете е превърнато в кървав и зловещ символ.

През едно лято тийнейджърка е нападната и изнасилена недалеч от дома си. Петнадесет години по-късно мъж е убит и прегазен от кола, докато тича. В същия ден свещеник и съпругата му са открити мъртви в центъра на Стокхолм. Всички улики сочат, че духовникът е застрелял жена си, след което се е самоубил, но дали това е така?

Странните случаи не спират дотук. В нелегална квартира е затворен Али, имигрант от Ирак. Тези, които са му помогнали да избяга, искат от него насрещна услуга. А в това време млада шведка в Банкок започва да подозира, че поредицата от неприятности не са случайност, а нечия зла воля я изолира от останалия свят. Мистериите и престъпленията се редуват, а колкото повече напредва разследването, толкова повече случаят се заплита.

Шведската авторка Кристина Улсон отново събира впечатляващия екип следователи и създава също толкова впечатляващи образи на жертви и престъпници както в „Пепеляшките". Алекс Рехт и талантливата му колежка Фредрика Бергман полагат много усилия, за да разплетат нишките на злото и да решат сложния и мистериозен случай.

Изключително интригуващи са образите на детективите в романа „Маргаритки" – всеки със своите лични проблеми, объркани връзки и житейски трудности. Авторката умело и ненатрапчиво вплита в сюжета предисторията на техните професионални взаимоотношения, личните им травми и грешки, така че да събуди симпатията и съчувствието на читателите.

Още с първата си книга „Пепеляшките" Улсон стъпва на върха на класациите за бестселъри и не отстъпва позицията си с месеци. Авторката е отличена с множество престижни награди в категорията най-добри криминални романи и е абсолютен фаворит на почитателите на жанра. Освен писател тя е и агент на ЦРУ, което отличава романите ѝ от всички други творби на световноизвестни автори заради реалистичните и провокативни сюжети.

Появата на втория роман от поредицата на популярната писателка на криминални книги Кристина Улсон е истинска сензация за почитателите на заплетените истории, а издателите очакват „Маргаритки" да повтори успеха на дебютния й роман и в България.
Коментари
Добавяне на нов Търсене
+/-
Коментирай
Име:
Email:
 
Заглавие:
 
:D:):(:0:shock::confused:8):lol::x:P:oops::cry:
:evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:
 
Моля въведете антиспам кода от картинката.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."