препоръчани: HTML5 games | рецепти за всеки | монтана | новини | oнлайн радио | плетене | igri | Play free online games | jeux gratuits

Клюки за известните

Клюки за известните

Най - новото

Не. Това не е подарък за нея, а за дългогодишната й публика.

Певицата изненада своите почитатели с...

Българската сензация на Евровизия Виктория ще представи новото си музикално видео на 20 ноември. Песента...

Преди легендата на балканската музика да се появи пред препълнения площад на сцената се изявиха местни...

Партньори

m.lolygames.com

24hairnow.com

Плетивото
23.05.2016

Ръчно плетивоНапоследък облеклото се разнообрази с по-честото заместване на тъканите с плетива. Ръчното плетене предлага неизчерпаеми възможности за такова разнообразие. Плете се всекидневно и спортно облекло, плетат се вечерни рокли, костюми, бебешко и детско облекло и най-разнообразно облекло за домашния бит. С плетиво се комбинира и украсява облеклото, изработено от плат. Отделно изплетени ръкави, платки, пластрони, яки, маншети, жаба, коланчета и други детайли и гарнитури са хубава украса за облеклото от тъкан. Изплетена бяла дантелена блузка към костюм или якичка на ученическа униформа прави облеклото елегантно, а освен това е лесно да ги има всеки.
Ръчното плетене дава възможност красивото в облеклото да достигне до всички, да проникне и всред децата. Този вид ръкоделие се улеснява и с излизането на пазара на все нови и евтини изкуствени прежди. Достатъчно е желанието и малко уроци по плетене , за да се научи всеки да плете. Преди това обаче са необходими елементарни познания за материалите, с които се плете - различните конци и прежди, за техния произход, качества и особености. Това е необходимо за правилното им багрене, за чистенето, прането и гладенето на изплетените предмети.
Ръчното плетене е увлекателно и полезно занимание. То развива ръ-цете и очите, спомага за възпитаване на художествен вкус, приучва към акуратност, практичност, икономия и уважаване на чуждия труд.
Плетенето е много старо изкуство. То е едно от най-популярните и най- лесните ръкоделия, когато в началото търпеливо се преодолеят неголе¬мите трудности.

Ако искате да се научите да плетете посетете:  easyknitting.net

Коментари
Добавяне на нов Търсене
+/-
Коментирай
Име:
Email:
 
Заглавие:
 
:D:):(:0:shock::confused:8):lol::x:P:oops::cry:
:evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:
 
Моля въведете антиспам кода от картинката.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."